HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Jan 11, 2013

Edisi Makan : Heaven Steambot & Grill

Assalamualaikum.. (^_^)

Morning dan salam jumaat semua~~ Alhamdulillah..harini kita masih berkesempatan menikmati hari Jumaat yang indah. And harini Wawa rajin nak update blog. hehe Memandangkan ada entry yg dah siap tapi tak publish..makanya kita publishkan ia saja. :) 

cerita ini, cerita bulan lepas, tahun lepas. Sabtu tahun lepas, 22/12/2012, Wawa ada small reunion la boleh dikatakan coz yang datang haritu 12 orang je. Coz yang lain tak dapat datang last minute. So..organizer pun datang la JB memandangkan takde kate putus. huhu Decide punye decide, akhirnya our small reunion buat kat Pulai je. Kat Heaven Steamboat and Grill, belakang Giant. Dekat je. Tak g jauh pun. huhu 



Bersteambot di Heaven ni dah kali ke-2 bagi Wawa. Before ni juz g ngan dak class master. Ktorg start agak lewat haritu coz classmate Wawa datang lambat sikit. And sampai-sampai je..terus amek makanan. 1 sebab lapar. Seharian tak makan. So..malam tu memang balun makan habis-habisan la. hehe So far kat sana ok la. Paling Wawa suke mee goreng dye. Seriously besh. Tengah taip ni pun rasa lagi mee goreng Heaven. Memang heaven la. hehe Konsep dye sama macam steambot lain jugak. Stemboat + grill. And ofcoz makanan yang ada macam biasa seafood, makan sejuk beku macam yong tau fu tu kan, makanan sampingan and also ada aiskrim. Tu yang heaven tu. Nak-nak lagi klau letak coklat cair atas aiskrim tu. Yummmyy~~ ^_^ 


ni la mee goreng yang digembar-gemburkan..i love it~~



If ada antara u olls yang datang nak wat reunion or nak wat majlis perpisahan ke, majlis bukak pose ke, boleh. Takde masalah. Coz Kat Heaven ni harga dye still affordable untuk student la especially ye kan. Lagi satu sebab kedainya luas. Boleh muat ramai org. huhu 


Ok..ni dah nak start bersteambot dah.. sebab semua orang dah sampai. So..kita makan dulu. Alahai.. lapar la pulak..huhu 

when everyone busy makan..tym ni lah kita candid. hehe 

My classmates dulu.. Bukan main lagi semangat ek. Kar Hee and Nunu rajin grillkan. Semangat grill sampai tak pandang kamera tu..huhu Wawa makan je.. :P

penuh 1 meja..huhu

Kitaorg punya lepak kat steambot tu punye la lama. Sampai kedai tu nak tutup lah. Huhu Tak reti-reti nak balik kan? Biasalah..lama tak jumpa banyak benda nak borak and nak tahu kan? Tapi tula.. semua dah keje and Wawa beberapa org je yang still belajar.. tak tahu nak cakap pe..huhu Sebahagian yang datang malam tu. Iallah next tym akan ada lagi reunion mcm ni. Maybe pasni tempat lagi besh..maybe? hehe 


Ok..about price..harga kat sini boleh tahan and affordable untuk students kan.. RM20 orang biasa, RM15 warga emas, RM8 kanak-kanak. And ofcoz konsep makan dye adalah makan sampai lebam tapi jangan membazir. Kalau tak nanti akan di cas. hehe Kat bawah ni Wawa sertakan senarai harga and also map untuk senang g sana. hehe 



boleh refer peta ni untuk ke sana.. :)


p/s: last year punye entry pun boleh la..asal update..hehe 

4 comments

January 11, 2013 at 12:36 PM

wahhh murahnyeeee... tp jauh :( makan dekat seoul garden rm38 student je.. -_-

January 11, 2013 at 1:50 PM

tgk org makan sedap je steamboat nih..tp sendiri mkn blik mesti loya semacam..=P

January 11, 2013 at 4:41 PM

@Miss Sue : huhu..seoul garden tu standard high class dear..thats y mahal sikit..tp berbaloi kn? :)
nnt klau dtg JB..singgah la sini..huhu

January 11, 2013 at 4:42 PM

@fatin amalina husna : loya nape dear? xleh makan seafood ek..huhu

Post a Comment