HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Apr 23, 2012

Review : Majalah Hijabista

Assalamualaikum..(^_^)

Selamat pagi u olls.. :) Harinie macam biasa tak de class. So.. Wawa amek kesempatan untuk update blog. Dah berapa hari tak update kan? huhu Ok..harinie Wawa nak review 1 majalah yang baru keluar baru-baru ni -----> HIJABISTA. Khas untuk gadis / wanita bertudung untuk berfesyen but still lagi menutup aurat and sopan. Sesuai dengan tagline Hijabista ni ----> STAILO & SOPAN. ^_^


Cover Diana Amir. Serius cun! :)

1st edition of Majalah Hijbista. Edisi Pengenalan 2012. Ada antara u olls dah beli majalah ni? Akhirnye Wawa dapat jugak majalah ni last week. *but harini baru nak review..hehe*, tu pun kawan Wawa yang tolong beli kan. Excited punye pasal nak jugak dapatkan kan? ^_^

Ok untuk harga majalah ni not bad , RM10 only. Tak mahal and Wawa rasa ok lah coz majalah ni memang tebal and siap ada extra PERCUMA 16 pages about hijab. So..kiranya tak rugi lah untuk beli 1st edition ni. Dari segi isi kandungan terbahagi kepada 5 bahagian : HIJAB, FESYEN, PERSONALITI, KECANTIKAN, GAYA HIDUP.  

Selain itu, also ada iklan-iklan promote about blogshop or shop macam Radiusite, Saraya Zahret, Bawal Aidijuma and many more. Banyak sangat tak larat nak taip. hehe :)


Salah 1 kandungan yang ada dalam bahagian Hijab. Pilihan editor. Wawa amek gambar ni coz kasut dalam tu cantik sangat. hehe And jugak popcorn Garrett. Yummy! hehehe 




Selain itu, majalah ni jugak ada tutorial untuk ber'style' kan tudung dalam bahagian Fesyen. Gambar ni adalah tutorial pakai turban. Wawa ada jugak try. Tapi tu lah jadinya laen pulak. But still nice. hehe *puji diri-sendiri lak*. Ada beberapa lagi tutorial yang laen. Also ada tip hijabsita. Cool kan? ^_^ Ada juga pasal Tips Fesyen and Ekpresi Bajet untuk gadis hijab berstyle. Tak semestinye kena mahal baru boleh berstyle kan? :)


This 1 dalam bahagian extra 16 pages. It's All About Hijab! Dalam bahagian ni ada review pasal tudung-tudung and jugak tips yang boleh di amalkan. And yang paling Wawa suka dalam bahagian extra ni adalah pasal 6 Fakta Kelebihan Berhijab. ^_^ And dalam extra ni jugak disediakan tutorial yang ada dalam Youtube like Maria Elena, Fatin Suhana, Hana Tajima, Tudung People, Dewi Neelam, and beberapa lagi yang laen. hehe 

For those yang tak dapatkan lagi majalah ni..cepat-cepat dapatkan. And sure berbaloi-baloi. hehe Majalah ni akan di launching pada 1 Julai 2012 , di Hotel Dorsett Subang. So..siapa-siapa yang nak pergi..di persilakan dengan tema Biru Firus.. :) 


p/s: Rasa macam nak g je majlis launching majalah Hijabista ni. Ada yang nak g gak ke? hehe 

Apr 18, 2012

5# Wordless Wednesday

Assalamualaikum.. (^_^)

Genaplah setahun domain www.miszwawa.com wujud. Tak sangka. And memang tak sangka. huhu And thanks a lot u En.boyfie for the gift ----> domain ni lah. hehe And nak feeling Korea balik walaupun baru beberapa part dapat update. Maaf kan saya.. huhu  (^_^)





p/s: ni dah tak jadi Wordless ni. huhu Saje update daripada tak update. huhu 

Apr 8, 2012

Melaka Wonderland.. :)

Assalamualaikum.. (^_^)

Jumaat lepas Wawa ke melaka with my classmate. Plan kitaorg adalah untuk ke Wonderland Melaka.. Siapa yang dah pernah pergi Melaka Wonderland ni sila angkat tangan dengan berkata "Yeah!! Wawa lambat.. saya dah pergi dah".. hehehe Ok xpe2.. yang penting Wawa pun dah sampai sana.  :)

siap sedia untuk bergerak.. :)
Ok..perjalanan kitaorg bermula jam 7.30am dengan 3 buah kereta. And semuanya pompuan exclude my comey Zareef ikut auntie-auntie mandi manda sekali. hehe  Di Melaka kitaorg book homestay siap-siap at Bukit Katil. Kirenye not bad lah rumah dye and yang penting setiap bilik ada aircond. Cume 1 je kat umah tu xde astro and remote tv. hehe 

But everything ok and thanks to Mas yang handle pasal homestay coz dye orang Melakau.  ^_^  Gerak jam 7.30am and sampai around 11.00am camtu kot. After dah siap2 check in and letak-letak barang..kitaorg pun berciap-ciap untuk ke Wonderland Melaka. Perjalanan around 15 - 20 minit untuk sampai. And memang bernasib baik coz kitaorg sampai tak ramai pun orang.. Maybe sebab hari jumaat dan bukannye weekend. hehe




muke Zareef yang excite nak maen air.. :P

Sampai-sampai je g beli tiket..Harga hanya RM26. Untuk weekend only RM25. Then, u olls akan dikasi dengan tiket untuk pakai kat tangan. And kat situ pun ada tempat untuk membeli if u olls ada yang nak beli something mcm swimming suit muslimah ke..heheh kot2 la kan..boleh beli kat c2.. huhu And kat situ jugak ada mesin atm if ade yang terlupa @ terkurang duet time nak bayar duet tiket.  :P



our tickets.. :)

Then, we move to the main entrance. Before masuk ade checking from staff Wonderland. Tapi tu lah..makanan yang kitaorg bawak banyak2 semuanya tak boleh bawak masuk. Sedih tol coz ropenye kat dalam ada tempat dye jual makanan. Tu pasal kot dorang tak kasi bawak. T_T   


Untuk siapa-siapa yang datang tanpa pakaian mandi, boleh tukar kat sana coz ada Changing block and also ada tempat letak barang yang menggunakan token tu. 1 token RM5.. :( Mahal kan? So..untuk tidak membazir membeli token..bawak je sekali barang2 u olls kat tmpt mandi..hehe



Amacam? Beshkan tempat dye? Memang kitaorg teruja sangat-sangat. Nak-nak lagi budak kecik Zareef tu.. Bukan maen seronok lagi dye maen air. hehe Mula-mula kitaorg maen kat bahagian situ je..tak g jauh. Tapi sekali farah & k.pah g sewa pelampung RM10 satu..kitaorg pun cuba la semua game. hehe  Antara attraction kat sana ada Tornado, Kamikaze Race 6 line, Slide down dgn 4 tingkat, Pony ride, slide 4 tingkat, Grandfather's clock. Tapi yang paling besh.. Tornado. Sampaikan kitorg maen nak dekat 3 kali kot. huhu 

sliding kanak-kanak.. tapi tym nk turun rasa takut..huhu
Tornado.. Abby and farah punye part.. :)
tornado.. yg ni Wawa punye part.. besh.. :)
Pony Ride.. :)
4 storey slide.. :)
Kamikaze Race 6 line..mmg mencabar.. and untuk game ni.. Abby menang..hehe 
4 storey slide jgk...tapi kurang mencabar dari yg laen..hehe 
Habis je last game kat Tornado.. kitaorg pun g anta pelampung.. And get refund balik RM 10 untuk pelampung yang farah and k.pah guna tadi. hehe :) And yang paling comey otw kitaorg nak g hantar pelampung tu.. ada 2 makhluk dinasour tolong angkatkan sekali. Seriously comey. Penat kitaorg gelak coz dorang ni kelakar. Macam aksi dorang buat. huhu 


Kat situ jugak ada Water Ball.. RM3 for 30minutes. Ok lah coz lama tau sebenarnye rasa maen Water Ball ni. Apa yang penting kena ada balancing antara orang yang maen and kena pandai kawal. hehe Kitaorg tengok farah n k.pah mane je dah seronok. Penat gelak je lebih. hehe 



Last but not least game yang kitorg maen kat Wonderland adalah Buggy Ride. Buggy Ride ni sebelah je. Ada 2 jenis kenderaan. Sama ada u olls nak naek kereta or motosikal. Harga untuk kereta ada 2. Kereta double - RM20 and kereta single - RM15. And motosikal tak silap RM15 jugak kot. huhu Wawa amek yg single. Dapat 4 pusingan. Kirenye not bad la walaupun jalan tak mencabar sangat. *konon* :P



Berakhirnye maen Buggy Ride, maka berakhir lah memory kami di Wonderland. And ofcoz akan ingat sampai bila-bila. ^_^   Lebih kurang dalam kul6 kitaorg pun gerak balik. Coz malam tu nak round melaka and g Jonker Walk. hehe Kat sini Wawa tinggalkan sedikit info pasal Wonderland if ada siapa yang rasa nak g untuk release tension. hehe And org if u olls ada tempat yang besh lagi nak kongsi ngan Wawa..boleh lah recommendkan ye.. :)

Antara Kota A Famosa & Wonderland..mana lagi besh? Siapa yang dah g dua-dua tempat ni? Kongsi sikit.. :)


HOW TO GET THERE... 


TICKET PRICE : 

(Tuesday - Friday)
Adult            RM26
Children       RM20

(SATURDAY, SUNDAY, PUBLIC HOLIDAY AND SCHOOL HOLIDAY)
Adult            RM30
Children       RM25

Closed on every Monday except during public holiday and school holiday

Senior citizens 55 years and above RM15.00

Apr 2, 2012

Pemenang Bertuah Untuk Giveaway Souvenir From Korea by Wawa Abdullah

Assalamualaikum.. (^_^)

Terlebih dahulu Wawa ingin memohon ribuan jutaan maaf kepada semua peserta Giveaway Wawa coz baru sekarang Wawa baru dapat update siapa yang bertuah. Disebabkan oleh masa yang sangat terhad Wawa terpaksa tangguh. Ni pun Wawa bru je balik dari Melaka. Nanti ade masa Wawa update pasal Melaka plak ye.. Padahal Korea tak abiz cite lagi tu.. huhu

Ok..Untuk dapatkan pemenang yang betuah ni Wawa gunakan Random.org.. Pada mula nye nak gune khidmat kawan-kawan untuk tentukan pemenang nye tapi disebabkan oleh masa..Wawa pun gune lah Random.org je..hehehe So..untuk pemenang yang bertuah...goes to...


1) KAK NIDA

NO 20  --- > http://alongnidar.blogspot.com/2012/02/giveaway-souvenir-from-korea-by-wawa.html


2) AZIE

NO 4 --- > http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2012/02/giveaway-souvenir-from-korea-by-wawa.html


3) NYUE




TAHNIAH.. Wawa ucapkan kepada pemenang bertuah yang dapat. Wawa harap semua orang berpuas hati dengan cara ini. Kepada yang tidak dapat..jangan berkecik hati. I'allah next time Wawa akan buat lagi and jangan segan-segan untuk join lagi ye... 

Thanks 1 again pada peserta yang join giveaway Wawa ni.. and kepada 3 pemenang..sila emailkan ur detail kepada Wawa di email Wawa .. aireen1503@gmail.com .. Nak postkan hadiah ni.. hehe :)