HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Nov 18, 2012

10.11.12 : Gardens by the Bay & Marina Bay Sands.. ^_^

Assalamualaikum.. (^_^)

Alhamdulillah..now Wawa dah kat rumah. 2hari dah kat rumah. Isnin ni dah balik JB and tak tahu bila dapat balik rumah. huhu Ok..malam ni Wawa juz nak share tarikh keramat.. 10.11.12. Mostly pada tarikh tu ada yang bertunang, berkahwin, bercuti, berhoneymoon, and macam-macam aktiviti yang dilakukan untuk diabadikan. Tapi lain pulak for me coz that day Wawa, farah, k.pah, uzair dan jue ikut farah ke Singapore. Kali ni kitorg g ngn kereta. Rupanya ke Singapore agak senang and Wawa dah tahu cara nya camne. Myb after ni dah boleh g sendiri. En.Boyfie kan?? hehe :P

Jam 7.00 am ktorg bertolak dari UTM. And using CIQ (Kompleks Sultan Iskandar) ktorg melepasi imigresen Malaysia and masuk ke Woodlands melepasi imigresen Singapore. Tujuan utama ke Marina Bay Sands Hotel untuk hantar farah coz pagi tu dye ada site visit di Changi. Nk dijadikan cerita kami tersalah ambil exit yang menghala ke Thomson Rd. Thomson Rd merupakan kawasan rumah elit-elit kat sana. Sekurang-kurangnya dapat jugak tahu. Ade kebaikan tersalah jalan ni. huhu ^_^  Untuk ke Marina Bay Sands Hotel, kena amek exit Stevens Rd tau. Jangan amek exit laen ye. Klau tak jadi lah macam kami. hehe

And farah memang bernasib baik coz sampai-sampai je depan hotel, bas farah pun sampai. huhu Farah ke site visit. Kitorg ke Gardens by the Bay. Apa yang besh, our hero yang 1st tym ke Singapore, datang sana terus drive. Memang syok. huhu Perjalanan ke Gardens by the Bay, around 10minit dah sampai. Untuk sampai sana ktorg juz follow signboard and akhirnya sampai. Rate parking kat Garden by the Bay tak silap Wawa 0.0025/half hour untuk 5jam pertama. huhu




Permulaan perjalanan dalam Gardens by the Bay dimulakan dengan g toilet. hehe Bak kata our hero, toilet ni melambangkan sesetengah tempat tu camne. And nasib lah toilet kat Gardens by the Bay ni bersih. hehe 


Bukan sahaja tandas bersih, tapi landscape yang ada kat Gardens by the Bay ni pun cantik + sejuk je mata memandang. Coz hijau je semua. Besh je tengok. huhu :)


Then, ktorg continue jalan-jalan menuju ke bahagian dalam Gardens by the Bay, The World of Plants. And apa yang mengkagumkan adalah sejenis rekaan architecture Supertree yang mana u olls yang pergi sana boleh berjalan atas Supertree tu. And yang pasti memang tinggi. Sekaligus boleh tengok pemandangan kawasan sekitar. Tak silap Wawa klau nak naek Supertree ni kena bayar 20dolar singapore. 



Nampak tak ade org jalan kat atas jamabatan tu? haaa..tu lah yang Wawa maksudkan tadi boleh naek atas sana. Tapi kalau pakai skirt disarankan jangan naek ye. Nanti ade orang intai dari bawah. hehe Juz kidding.. :P

Sedikit information about Supertree ni ye. Supertree ni adalah salah satu design yang berkonsepkan green dimana setiap rekaannya adalah bertujuan untuk memberi keseimbangan kepada nature dikawasan setempat and juga ofcoz tujuan utama adalah untuk tarikan pengunjung.. :) 

Then, we move lagi kebahagian dalam Garden by the Bay coz tujuan utama nak cari jalan terus ke Marina Bay Sands Hotel tanpa bawak kereta. And akhirnya ktorg jumpe jugak shortcut untuk ke sana. Very easy to find the way untuk sampai ke Marina Bay Sands.. :)



Kat atas tu gambar berlatar belakangkan Marina Bay Sands. Jambatan ni yang menghubungkan antara Garden by the Bay dengan Marina Bay Sands Hotel. Jalan depan sikit je dah masuk kawasan Marina Bay Sands Hotel.. :)

Apa yang besh, Marina Bay Sands penuh dengan barangan branded macam Louis Vuitton, Gucci, Coach, Furla and many more. And ade sesetengah barang tu agak murah. And my friend Jue beli Victoria Secret. Harga cume 21dolar singapore. Kirenye agak murah la klau banding yang jual kat tempat kita. huhu And ade 1 jenama jam tu murah juz 42dolar singapore. Coz menurut our hero klau kat tempat kita jam ni agak mahal. Tapi tulah..tujuan ktorg juz sight seeing dan bukannya nak shopping..so..dapat tengok jelah semua tu..huhu 




Habiz je tawaf butik Louis Vuitton, ktorg pun duk lepak tunggu Farah. Then terus ke tempat kete coz ktorg nak ke Arab Streets pulak untuk makan + solat. Hehe Untuk Arab Streets and Bugis Junction next entry la ek.. klau ada masa Wawa update ye.. masa untuk makan malam.. hehe daaaaa... ^_^

6 comments

November 18, 2012 at 10:29 PM

wahh seronoknyee dpt g sana ^^ .. nanti update lah cost yea..

November 20, 2012 at 8:41 AM

x sampai pun lah 30 min dari marina expo ke garden of the bay tu.. 10 minit je la.. hihi~ 30 minit tu kalo sesat... :P

November 20, 2012 at 12:00 PM

@Miss Sue: iallah sue..nnt sy updatekan k..tp cost ktorg kali ni tak banyak mn pun..huhu

November 20, 2012 at 12:01 PM

@Farah Zaini : hehehe.. baek bos..sy dh updatekn balik..eheh :)

November 20, 2012 at 1:45 PM

jeles tol ng wawa..salu g jln2 tempat cantik2..leh pose kat tmpt cantik2..huhu

November 30, 2012 at 5:34 PM

nanti nak pi ajak akak tau...

Post a Comment