HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Aug 12, 2012

Berbuka puasa di kampung..


Assalamualaikum..(^_^)

Weekend haritu Wawa berkesempatan untuk berbuka puasa di kampung. And sebab balik kampung jugak because of my mum nak jahit baju raya. Ni gara-gara mesin jahit mak Wawa tiba-tiba tak boleh jahit kain sutera. Kain laen boleh pulak. Pelik tol. huhu And nasib lah kat kampung ada mesin jahit my aunt. Boleh jugak mak siapkan baju raya dye. huhu And untuk berbuka puasa haritu, Mak Tua (nenek Wawa kitorg panggil Mak Tua..hehe)  buatlah 2 jenis kerabu. Memang marvelous + sedap sangat. *kecur ayaq liur tym taip* hehe  So...jom tengok menu Wawa di kampung. Sorry if gambar tak clear..kamera x bawak balik. Guna handphone je.. huhu


kerabu masak santan dengan perut lembu..sedappppp..

ayam masak kicap my mum..sedapppppp...

ayam bakar masak kunyit..sedapppp..

kerabu biasa..lupa apa nama..pun sedaapppp...

sayur air febret mak tua..rasa..tapi sedappp..

Alhamdulillah..makanan yang ada semuanya sedap-sedap walaupun simple. And paling sedap kerabu yang lupe nama tu..coz amat lah pedas + sedap sangat. huhu Konon nak amek resepi ngan Mak Tua untuk kerabu perut tu..tapi lupe lak..huhu Next balik kampung..minta balik..hehe :)


p/s: Contest review dilanjutkan kepada 13/9/2012..kepada yang belum join..jom join.. nanti dapat duet raya free.. :)

14 comments

August 12, 2012 at 10:57 PM

buka di kampung mmg best~~ :)

August 13, 2012 at 7:55 AM

peh makanan buat i terliur je.. dah la makanan kampung..sedap sungguh!

August 13, 2012 at 7:55 AM

peh makanan buat i terliur je.. dah la makanan kampung..sedap sungguh!

August 13, 2012 at 9:30 AM

masakan kg terbaik!!! =)

August 14, 2012 at 2:15 PM

urmmm sedapppp...selamat berpuasa

August 14, 2012 at 8:31 PM

@Yana Libra: huhu..betol yana..sbb lama x balik kg..byk yg berubah + seronok sgt.. :)

August 14, 2012 at 8:31 PM

@azizah :) : huhu..sy yg duk wat entry ni pun turut terliur.. :)

August 14, 2012 at 8:32 PM

@Nurul Husna Mohd Hassan: totally agree with u! :D

August 14, 2012 at 8:50 PM

@syafiqakarim: hehehe..sbr ye.. :P

August 14, 2012 at 8:50 PM

@blogtilldrop: thanks.. selamat berpuasa jugak.. :)

August 15, 2012 at 4:00 PM

uhhh kerabu....sedapnyer

August 16, 2012 at 12:50 AM

berseleranya..
tentu bertambahkan kalu berbuka di kampung.. :)

August 19, 2012 at 2:38 PM

Assalamualaikum.. Selamat hari raya maaf zahir dan batin...^_^
http://lokmanramli.blogspot.com/2012/08/selamat-hari-raya-aidilfitri-daripada.html

Dari lokman, bakal isteri dan keluarga.

Post a Comment