HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Jul 5, 2012

Review: Blogshop pilihan Wawa Abdullah

Assalamulaikum..(^_^)

Harini cuaca redup + sejuk coz pagi tadi kat Johor Bahru hujan lebat la jugak. And cuaca menambahkan lagi mood mengantuk untuk tido je dari buat keje. So..untuk tak nak tido..Wawa saje lah nak update blog. Tiba-tiba datang idea nak wat review pasal blogshop yang Wawa suke bukak bila ngadap lappy. Ni antara yang selalu Wawa tengok. Lain org..lain citarasanya. Juz my review.. (^_^)


1. Thepoplook



1st ranking dalam list blogshop Wawa and almost everyday Wawa akan masuk blogshop ni tengok baju and also update terbaru. Biasalah pompuan. Cuci mata dulu sebelum beli. huhu But Wawa susah sikit nk beli ni bukan apa takut tak ngam ngan size. Takut besar..tak dapat pulak pakai..huhu But, 1 day I will buy it too! hehe :)

Banyak sangat yang cantik-cantik. Setiap kali tengok tu memang terliur habiz la. huhu Antara yang Wawa suke dalam gambar kat bawah ni. Kalau pakai..agak-agak boleh nampak tinggi x? huhu And kain Perlum Maxi Skirt cantik sangat. Tahu pun dari blog Shea time dye g attend conference. Boleh tengok ENTRY ni.


Even Lisa Surihani pun minat dengan dress dari thepoplook ni. Cantik kan Lisa pakai? Ngam je kat badan dye..huhu Jelez.. :P



2. Likeigloo


2nd blogshop pilihan Wawa. Likeigloo. Wawa suke usha baju dalam blog ni coz mostly baju yang ada comey + cute. Tapi tulah..baju yang ada tak banyak yang boleh Wawa pakai and cepat sold out. Baru je berkenan dan tengok jap lagi dah sold out. huhu Harga pun OK..takdelah mahal sangat. Yang penting semua bajunya cantik-cantik.. :)

3. Psychedelic Store


Psychedelic Store? Ada siapa yang pernah shopping online kat sini and dah pergi kedai ni? Coz Psychedelic ni kat JB ni je. Tapi tulah..smpai sekarang Wawa tak pernah lagi jejak kaki kat kedai ni. Beli pun beli online je. huhu If siapa-siapa yang rasa nak g sini.. kedai dye dekat dengan Pasar Karat JB and berhadapan dengan Scandalist. Boleh pergi tengok and banyak baju yang cantik-cantik. Wawa suke tengok baju-baju dye coz design laen dari yang laen. :) Siapa yang nak shopping boleh pergi ke FB Psychedelic terus. Tapi kena cepat klau ada yang bekenan.. cepat SOLD OUT! huhu 

4. Radiusite



Antara blogshop yang menjual tudung yang wajib Wawa bukak. And now Radiusite dah ada cawangan baru di Rawang. And mostly rekaan tudung yang Radiusite kuar always laen dari yang laen and kadang-kadang jadi ikutan kepada yang laen. Semua tudung yang ada semua cantik-cantik. Nak-nak lagi yang kat dalam gambar tu. Wawa dah aim dah shawl Shasmeen tu..Nanti akan ku serang butik Radiusite kat Shah Alam. So..raya ni boleh bergaya dengan tudung Radiusite. hehe :)

5. Cala Qisya


























Then, move to Cala Qisya. Blogshop yang mana wajib jugak Wawa bukak. Kadang-kadang clothes yang ada unik and bila tengok Farah Khairudin tu pakai..alahai..comey nye. huhu And now, Cala Qisya more to muslimah clothes and cantik-cantik.. :) Price quite ok since Wawa pernah beli jumpsuit dari Cala Qisya dulu and smpai sekarang still pakai lagi. hehe Dengar cerita Cala Qisya and Calaman akan ada 1st boutique opening 8 July ni. Alhamdulillah sudah maju ke hadapan. ^_^ 

So..cukup lah untuk 5 blogshop pilihan Wawa harini.. Next tym tambah lagi klau berkesempatan. SO..u olls pulak ada blogshop pilihan korang? Jom kongsi!! Sharing is caring kaaaannnn? hehehe ^_^




p/s: kepada owner blogshop..Wawa minta izin pinjam gambar untuk entry ni
p/s/s: Shopping la sekarang! hehe

4 comments

July 5, 2012 at 5:23 PM

Cantek lah bju die .. yg last tu :)

July 5, 2012 at 6:41 PM

@ roziahojijie : huhu.tula..cantik kan.. awak beli la.. :)

July 6, 2012 at 11:35 AM

kite suka shopping ngn poplook
kualiti cun.
ngam ngam body.
mmg puas ht la.
ngn cala qisya blm lg.

July 8, 2012 at 11:34 PM

selalu usha Radiusite..tudung cantik2 ^^

Post a Comment