HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Jul 4, 2012

KK Home Deco, Nilai

Assalamualaikum..(^_^)

Dah lama Wawa tak update blog kan? Balik-balik bukak..entry lama. huhu Actually, hari-hari nak update. Tapi tulah..busy sebab final exam, sediakan proposal PS and ni pun baru siap angkat-angkat barang ke blok baru. huhu  SO..harini ada masa sikit untuk update blog. 1st entry untuk bulan July...hehehe




Ok..last 2 weeks if Wawa tak silap..Wawa, Farah and k.pah follow farah ke Nilai untuk amek doorgift kakak farah kat KK Home Deco, Nilai. Biasalah..Wawa kan tak pernah g.. So..haruslah ikut and amek gambar sebelum bergerak and gambar sendiri dengan harapan dapat update kat blog cepat tapi macam biasa..cerita dah basi baru nak update. hehehe Perjalanan almost 3 hours and then smpai lah kat KK Home Deco Nilai. 


Sampai-sampai je..terus masuk dengan laju nye. Mesti siapa-siapa yang duk Nilai suke datang sini ek..Nak-nak lagi yang sukekan konsep vintage. :) Kalau ajak mak Wawa ni..sure-sure dye suke. Nasib bukan duk Nilai..hehe :P 1st Wawa tengok adalah gambar Eric tu..Nampak macam comey je..hehe And baru masuk dalam. Keadaan dalam Wawa dapat gambarkan cantik + menarik la. Coz maybe sebab susunan. so..nampak macam besh je. huhu Tertarik dengan hiasan roti kat entrance. Kitaorg ada tegur roti tu real ke..tapi tak. Pekerja tu cakap dulu ada jual kat KK Home Deco ni..tapi sekarang dah takde. Punah harapan nak beli. huhu




Then, Wawa teruskan misi menjelajah kawasan KK Home Deco tu. Agak besar lah jugak dengan banyak barang yang cute-muit. And mostly barang-barang yang dijual adalah berkonsepkan vintage. Dari barang kecik-kecik sehinggalah kepada kelengkapan rumah seperti kerusi, almari, katil, jam and so on. Semuanya cantik-cantik and memang terliur sangat-sangat nak beli. Tapi tu la.. datang bukan niat untuk membeli..so..tak dapat lah tunaikan niat hati. Kena tunggu ade rumah sendiri baru dapat beli..hehe 






Set bilik tido yang seriously comey. Kalu dapat ni..kena pikir 2 3 kali ni nak tido tak..coz comey sangat and rasa sayang plak nak tido. huhu Semua nya berkonsepkan vintage and memang cantik. :)


Ni adalah set dari Dubai. Eh..dari Dubai or nama set ni Dubai ye? huhu Tapi apa-apa pun ada perkataan Dubai. And kat set tu ada macam berlian-berlian gitu and harganya amatlah berlainan dengan set yang laen. Tapi time Wawa kat sini..macam yang ni je ada. If klau g KK Home Deco Tebrau or Melaka..banyak yang macam ni. And set Dubai ni takdelah mahal sangat..hehe . :)


Oppss..lupe nak gtau yang time Wawa ke Nilai ni, KK Home Deco tengah wat jualan lelong untuk barang-barang yang ada. Ada yang 20% and 40%. Memang murah. Yang murah lagi bertambah murah. huhu Wawa pun ada beli 1 mug. Hanya RM4.72 after less 20%. Tapi bukan kat Nilai la..kat KK Home Deco Tebrau. huhu And promotion ni smpai 2 September 2012.. ^_^

telephone antik berkonsepkan vintage. Lawa sangat.huhu



After dah siap pekerja sana packing doorgift kakak farah, kitaorg pun dapat lah kad KK Home Deco free. Coz ni sempena promotion. Dapat-dapat 8 terus kad. So..Wawa buat untuk my mum 1. Mana lah tahu kot-kot after ni g sini lagi. Boleh guna.hehe And untuk member always ada discount. :) 


Gambar Eric Leong. Tak dapat gambar dengan tuan dye.. amek gambar stand dye pun boleh..hehe Selesai semua..time untuk berjalan-jalan. Ke Mahkota Parade kami tuju..hehe 




p/s: Weekend ni camping. Yahooo!! Thanks farah ajk..hehe :)
p/s/s: Gara-gara lama tak blogging..nak wat ayat pun dah xde idea.. sobsob

8 comments

July 4, 2012 at 4:48 PM

lama xsinggah blog wawa....wah da berubah....best nyerr g deko..ehehhee

July 4, 2012 at 4:52 PM

@Nyue: huhu..terima kasih nyue singgah blog Wawa balik.. :)

July 4, 2012 at 5:22 PM

cantik2 semuanya..!
kalaulah duit berjuta2..boleh borong semua..hihih

July 4, 2012 at 8:29 PM

org manir ke nie? satu negeri la kita yer... :)

July 4, 2012 at 8:39 PM

@Cik Nur : tu la kan Cik Nur..klau duet berjuta-juta boleh borong..byk sgt yg cantik2..huhu

July 4, 2012 at 8:40 PM

@lurun namzar: yup..org manir..hehe.. :)

July 4, 2012 at 10:44 PM

memang lemah smngt kalau tgk brg2 vintage ni..lawa kemain lagi..

July 5, 2012 at 9:31 AM

@misshannajr: huhu..tau xpe..lawa sangat2..huhu

Post a Comment