HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Jun 20, 2012

Misi Mencari Durian di Pontian

Assalamualaikum..(^_^)

Alhamdulillah..semalam last paper Wawa untuk sem ni. And sem ni cukup heaven coz exam Wawa juz 2 paper je.. Tapi nak tunggu ke 2 paper tu, seksa sungguh. huhu And tomorrow Wawa punye presentation untuk proposal Projek Sarjana. Kecut pun ada. Tapi apa-apa pun..doakan untuk Wawa ye kawan-kawan. huhu ^_^

before gerak ke pontian..hehe 

Ok lah.. sabtu lepas..Wawa and dak-dak classmate..macam biasa telah merancang aktiviti kami untuk mencari durian di Pontian. Nak-nak lagi sekarang ni musim durian kat Johor kan? So..sure-surelah kitaorg juga ingin menikmati suasana itu walaupun bukan anak jati Johor. hehehe :)  

Untuk mengelakkan cuaca panas sekarang, seawal jam 9.30 am kitaorg dah gerak ke Pontian. Memang awal la. Pakcik durian pun tak datang menjual lagi. huhu. Cerita yang digembar gempurkan adalah sepanjang jalan dari Pulai ke Pontian adalah penuh dengan orang jual durian. Tapi hampa. Coz takde satu pun yang bukak gerai and sampaikan cendol pun belum bukak lagi. Dan bergerak lagi ke depan sampai ke pintu gerbang Pontian, nampak 1 gerai durian. Tapi x berenti coz gerai tu kecik. Nampak tak sedap. hehe And then teruskan perbincangan and akhirnye decide nak masuk ke kebun durian terus. 


lingkaran bulat tu adalah durian..hehe 

Lebih kurang dalam 1 jam macam tu lepas dah masuk ke kawasan air terjun, kem kaizen semua..akhirnye kitaorg berhenti jugak kat 1 dusun durian ni. Alhamdulillah..misi kami berjaya. huhu Tempat yang kitaorg berenti memang betol-betol dusun durian and mengikut uncle yang jual tu..durian yang kitaorg makan semuanya fresh. Coz pagi tadi baru jatuh. hehe.. Punye lah teruja coz tengok atas kepala..banyak betol duriannya. huhu Tibe masa untuk makan! Yummy! Misi memilih mana yang terbaik dan sedap dilakukan oleh Chef Farah dan Chef Arfa. Kami budak-budak duk tepi tengok + makan. hehe 


semua durian ni durian kawen..sedap..huhu

yang ni pun durian kawen kot..huhu

hasil tangkapan pertama.. jemput makan..hehe 

Then masing-masing start makan dengan penuh nikmatnya. Memang sedap + lemak. Ada 1 durian tu..rasa pahit. Tak sedap. Tapi makan jugak and tinggal biji je. huhu Seriously Wawa cakap cukup nikmat walaupun ada durian tu harga dye agak mahal. huhu Tapi apa pun seronok coz misi kami berjaya and dapat makan durian dengan jayanya. hehe ^_^ 




Walaupun durian masih di tangan, tapi bila kamera datang..tetap posing untuk masuk gambar. hehe And k.as start amek gambar candid coz dye sorang je yang tak makan durian. Nasib lah kat situ pun ada jual rambutan. Manis + sedap. Ingat nak cari manggis jugak. Tapi kat situ takde plak. Kalau nak..kena cari kat tempat lain.. :( 



Gambar candid dari k.as..Apa yang Wawa tahu. makan + makan lagi + makan lagi lagi.. sedap sampai menjilat jari..hehe And berlaku cubaan mengopek durian dengan kudrat sendiri. Berjaya! hehehe  And kat bawah ni durian yang paling Wawa suke. Coz lemak + manis + isi sedap + enak + nyaman + semualah..huhu 


Walaupun nampak macam isi kurang lebih biji je..tapi seriously Wawa cakap..sedaaaaappp..Still ingat lagi rasa durian ni. huhu And after dah habis makan dalam 5 or 6 biji camtu *sikit je kan makan*..kitaorg pun bergerak lah beransur pulang. Tapi Wawa sempat lagi snap gambar dengan durian and rambutan. Coz jelez tengok farah and yang laen ambek gambar cmtu.. So..Wawa pun nak jugak..hehe

musang king dalam genggaman..hehe 


Sebelum berakhir.. pesanan penaja... Makanlah buahan tempatan kita! hehehe 

muke hepy dapat makan.. :P


p/s: Durian oh durian..huhu 
p/s/s: If Wawa nak buat giveaway lagi..ada yang nak join lagi tak? huhu 

17 comments

June 20, 2012 at 9:18 PM

sedapnya durian..! terbau2 sampai sini.... :)

June 20, 2012 at 10:44 PM

bestnye dapat makan durian :))

June 21, 2012 at 1:41 AM

wooo. lamanyaa i tak makan duriansss :0

June 21, 2012 at 7:58 PM

@Cik Nur : hehehe.. Wawa pun masih terbau-bau lagi jugak ni.. :P

June 21, 2012 at 7:59 PM

@Cik Rongoks: hehe..CR pun g la cari jugak..dpt mkn..hehe :)

June 21, 2012 at 7:59 PM

@kura: yeke? ala ciannye.. cepat2 g cari..hehe :)

June 21, 2012 at 8:31 PM

Wawa !!!! nokkk jugokkkk hoi !!!!!!

sedakkkk tuhhhh puah hati makang duriang ! =P

June 21, 2012 at 9:01 PM

@May Maisarah: puah hati sungguh! dalam 5 6 bijik gop la makang.. lame x makang etek pung..huhu

June 22, 2012 at 11:52 AM

sedap nye durian... cantik tuan punye kereta tu.. haha :P

June 22, 2012 at 11:20 PM

urmm...sudah musim yer? cuaca panas dan durian pun panas..huh

June 23, 2012 at 6:39 PM

giveaway??hehehe..buatlahh..nia nak join lg..hr tu xmenang..sedeh tau..huhu..

wahhh..sedap nyeee..huhu
mengidam la plak..waaaaa
xsabar nk balik swk la cmni..huhu

June 25, 2012 at 12:22 PM

@~GaDis KaNcIL mErAH~: hehehe..durian tu mmg sedap.. tp tuan kereta tu..erm....hahahha :P

June 25, 2012 at 12:22 PM

@blogtilldrop: a'a.. kat johor dah musim dye..tu la psl..durian panas + cuaca panas = bertambah panas..huhu

June 25, 2012 at 12:23 PM

@NIA SI DRUMSTICK: hehe.. i'allah.. if xde hlgn wawa buat lagi giveaway tu..tunggu penaja kasi green light je ni..huhu

cepat2 balik..nnt boleh makan..huhu

June 26, 2012 at 4:41 PM

sedpnya tgok rambutan tu

June 26, 2012 at 4:41 PM

sedpnya tgok rambutan tu

June 30, 2012 at 9:17 AM

anda di tag :

jom!

http://cintauntukkita.blogspot.com/2012/06/sayakah-follower-bertuah-itu.html

Post a Comment