HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Jun 5, 2012

Cuti Sekolah = Majlis Kawen --> Nana & Anep

Assalamualaikum..(^_^)

Majlis kawen Nana & Anep ni last week lagi berlangsung , 27 Mei.. tapi hari ni Wawa baru dapat update. huhu Actually majlis ni 2 hari include majlis nikah, majlis berinai and majlis sanding. Seriously Wawa cakap cukup meriah dengan family Nana yang cukup happening and dengan keunikan adat orang Melaka. Biasalah Wawa 1st tym attend majlis kawen yang betol-betol full. Kirenye dari awal sampai akhir majlis. Biasanya just g tym majlis sanding je. huhu 

Oleh kerana Wawa agak malas untuk bercerita malam ni..Wawa tinggalkan entry kali ni dengan gambar time wedding Nana.. Start dari majlis nikah. Disusuli dengan majlis berinai pada malam nya and majlis persalinan sebelah paginya and juga majlis persandingan sebelah tengaharinye. *banyak betol belahnya* hehe.


cupcakes nana untuk anep.. 


Dalam tengahari dak-dak GT dah sampai..sambil-sambil tunggu Nana berciap..kitaorg pun bergambar lah dulu. huhu Tengok fifi sempat lagi masuk gambar. Nasib dye tu tinggi..huhu 


And dalam tengahari, rombongan pihak lelaki sampai.. and tok kadi pun memulakan peranan. Anep nampak macam nervous. Tapi hampeh..muka takde perasaan. huhu 



alhamdulillah..selesai sudah.. official Nana & Anep sebagai suami isteri. Time ni Cik Mun menangis. Sedih katenye..hehe :P



We olls pun bergambar dengan pengantin. Biasalah amek berkat orang kate..hehe ^_^



Majlis berinai pada sebelah malam. Nana pakai baju tradisi orang Melaka. Baju melintang kalau tak salah Wawa. huhu And yang kat kepala tu memang berat. Kesian kat Nana. Malam tue..siap ada bunga api lagi. :)






keesokan harinya, dimulakan dengan 5 persalinan.. Antara koleksi gambar Nana berposing-posing. Bukan senang nak tengok minah gangster ni bergaya camni. hehe Cun beb! :D

Dalam kul 2 start majlis persandingan. Dimulakan dengan tol-tol dari pihak perempuan. Memang happening. hehe



Selamat Pengantin Baru Nana .. :)



we olls yang giler bergambar.. :P


Nak jugak tepung tawar.. dah macam apa dah bila duk depan. Berdebar macam kita lak yang kawen.. :P


GT with nana & anep.. complete for that days! ^_^


p/s: lepas ni turn siapa lah plak ek..huhu 

4 comments

June 6, 2012 at 10:10 AM

oo, siap ada bunga api ye?

grandnye~~ :)

June 6, 2012 at 3:06 PM

wah..meriahnya..! byk persalinan pengantin, msti penat kan..

June 11, 2012 at 8:10 PM

@Yana LIbra: a'a..tu la kan..seronok plak dapat tgk bunga api..huhu

June 11, 2012 at 8:11 PM

@Cik Nur: 5psg persalinan dye..ofcoz penat..mlm tu trs tido..huhu

Post a Comment