HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

May 29, 2012

Edisi Makan : Malay Village , JB

Assalamualaikum.. (^_^)

Akhirnya Wawa dapat jugak update blog. Rasa memang lama sangat-sangat tak update. Di sebabkan oleh ke'bz'an yang melanda...blog di abaikan. But dont worry, after this, i will update a lot of story that happened in this week. heheh Cakap omputih pulak.. :P

OK lah.. last week, Wawa and classmates Wawa plan g makan kat Malay Village. Kali ni dah 3 kali Wawa makan kat sana. Before ni hanya g makan and tak bawak kamera untuk amek gambar. And kali ni.. Wawa dapat jugak amek gambar juz untuk kongsi walaupun tak banyak gambar. Coz bila masing-masing duk bercerita and start makan...bergambar dah di lupakan. huhu

Kami bertolak dalam kul8pm camtu.. and around kul8.40 camtu sampai. Malay Village ni terletak di Johor Bharu dekat dengan Dataran Jam @ Dataran Jb, Danga Bay. Siapa-siapa yang biasa ke sini sure familiar dengan Dataran Jam coz famous dengan steamboat. 


ehsan google.. :)

Sampai-sampai je kitaorg cari tempat baek punya. Ingat nak duk kat pondok..tapi x jadi plak coz takut sempit. Nanti nak makan x selesa. huhu Nasib lah malam kitaorg g tak ramai orang. Maybe sebab weekdays kot. Tapi kalau siapa-siapa yang nak g weekend..kena g awal tak pun  booking dulu coz sure-sure ramai giler orang. huhu



1st of all..macam biasa, sampai-sampai kena tengok menu dulu. Biasalah...masing-masing lapar. huhu  Kitaorg decide malam tu nak makan ayam sambal, tomyam, ikan crispy and salad mangga. Untuk desert, Wawa amek mango puding and classmate Wawa amek something like kueh sagu camtu. Lupe plak apa nama desert tu...huhu 






Sambil menunggu makanan tibe.. kitorg bergambar lah ala-ala kadar gitu. Nak jalan sekeliling amek gambar, tapi malas nak gerak. So..amek gambar kami semua jelah. huhu





The only 1 warrior dalam class Wawa. Our puteri bongsu. Not 'putera'. hehe :P


Akhirnya sampai makanan kitorg. Kat sini memang biasa lah klau sampai pinggan + mangkuk dulu. And nasi + lauk nye datang lambat sikit. huhu 


Desert Wawa untuk malam tu. Mango Puding. Sedap. Rasa mango nya. Yummy! :D


Desert K.ina.. something like sagu camtu. Sedap. Tapi kalau santan nye pekat sikit lagi..lagi sedap. Chewah! Dah macam chef gitu.hehe :P


And akhirnya sampai makanan Wawa, k.pah, k.as, jue and uzair. Kitaorg kongsi sama-sama. Yang laen makan asing-asing. hehe Apa yang Wawa suke kat sini adalah tomyam dya. Rasanya dya macam asam pedas gitu tapi sedap. Cukup segala + pedas. Yummy!! :D After siap makan + pot pet, kami gerak balik..huhu



p/s: Next trip makan ingat nak g makan kat Senibong plak. Nasi lepak sedap. Kecur ayaq liur bila teringat. huhu

8 comments

May 30, 2012 at 2:06 AM

mango puding? sedappp!

May 31, 2012 at 5:51 PM

a'a.. sedap mango puding tu kura.. next tym klau dtg JB..g la mkn cni ek..huhu

June 1, 2012 at 2:36 AM

wahhhh cam best jee. nak try laa nnt. hee area dataran ke ? tak penah nampak punnnn.

June 1, 2012 at 10:41 AM

@miss farihah : a'a..dekat2 ngn area dataran.. sy pun dlu x nmpk jgk..coz tercorot sikit.. huhu

June 1, 2012 at 1:27 PM

Hai wawa,

silap besarlah masok blog ni tak kenyangkan perot dulu, sekarang ni terliur nengok desert gula sagu tu..

suka ! <3

June 1, 2012 at 3:26 PM

@marya hana: heheh..pasni g cari desert tu ek..dapat makan betol2..hehe :)

July 18, 2012 at 1:31 PM

baru je saya upload semalam kat dalam blog pasal malay village nih...senang2 tu singgah yer WAWA :)

July 18, 2012 at 1:36 PM

@Papa-NtiQ: :) i'allah..sy terjah blog makan papa ntiq.. :)

Post a Comment