HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Apr 23, 2012

Review : Majalah Hijabista

Assalamualaikum..(^_^)

Selamat pagi u olls.. :) Harinie macam biasa tak de class. So.. Wawa amek kesempatan untuk update blog. Dah berapa hari tak update kan? huhu Ok..harinie Wawa nak review 1 majalah yang baru keluar baru-baru ni -----> HIJABISTA. Khas untuk gadis / wanita bertudung untuk berfesyen but still lagi menutup aurat and sopan. Sesuai dengan tagline Hijabista ni ----> STAILO & SOPAN. ^_^


Cover Diana Amir. Serius cun! :)

1st edition of Majalah Hijbista. Edisi Pengenalan 2012. Ada antara u olls dah beli majalah ni? Akhirnye Wawa dapat jugak majalah ni last week. *but harini baru nak review..hehe*, tu pun kawan Wawa yang tolong beli kan. Excited punye pasal nak jugak dapatkan kan? ^_^

Ok untuk harga majalah ni not bad , RM10 only. Tak mahal and Wawa rasa ok lah coz majalah ni memang tebal and siap ada extra PERCUMA 16 pages about hijab. So..kiranya tak rugi lah untuk beli 1st edition ni. Dari segi isi kandungan terbahagi kepada 5 bahagian : HIJAB, FESYEN, PERSONALITI, KECANTIKAN, GAYA HIDUP.  

Selain itu, also ada iklan-iklan promote about blogshop or shop macam Radiusite, Saraya Zahret, Bawal Aidijuma and many more. Banyak sangat tak larat nak taip. hehe :)


Salah 1 kandungan yang ada dalam bahagian Hijab. Pilihan editor. Wawa amek gambar ni coz kasut dalam tu cantik sangat. hehe And jugak popcorn Garrett. Yummy! hehehe 




Selain itu, majalah ni jugak ada tutorial untuk ber'style' kan tudung dalam bahagian Fesyen. Gambar ni adalah tutorial pakai turban. Wawa ada jugak try. Tapi tu lah jadinya laen pulak. But still nice. hehe *puji diri-sendiri lak*. Ada beberapa lagi tutorial yang laen. Also ada tip hijabsita. Cool kan? ^_^ Ada juga pasal Tips Fesyen and Ekpresi Bajet untuk gadis hijab berstyle. Tak semestinye kena mahal baru boleh berstyle kan? :)


This 1 dalam bahagian extra 16 pages. It's All About Hijab! Dalam bahagian ni ada review pasal tudung-tudung and jugak tips yang boleh di amalkan. And yang paling Wawa suka dalam bahagian extra ni adalah pasal 6 Fakta Kelebihan Berhijab. ^_^ And dalam extra ni jugak disediakan tutorial yang ada dalam Youtube like Maria Elena, Fatin Suhana, Hana Tajima, Tudung People, Dewi Neelam, and beberapa lagi yang laen. hehe 

For those yang tak dapatkan lagi majalah ni..cepat-cepat dapatkan. And sure berbaloi-baloi. hehe Majalah ni akan di launching pada 1 Julai 2012 , di Hotel Dorsett Subang. So..siapa-siapa yang nak pergi..di persilakan dengan tema Biru Firus.. :) 


p/s: Rasa macam nak g je majlis launching majalah Hijabista ni. Ada yang nak g gak ke? hehe 

6 comments

April 23, 2012 at 12:26 PM

menariklah....nur belum beli lagi..nanti nak singgahlah beli.. :)

April 23, 2012 at 5:02 PM

wah. wah. nak belikan utk bini lah. ewah! hahah

April 30, 2012 at 11:34 AM

eh.,nak beli jgk ne..mesti beli...:)

April 30, 2012 at 8:12 PM

@Cik Nur : hehe.. nnt beli la.. memang menarik.. :)

April 30, 2012 at 8:12 PM

@kura : hahah.. bgs2.. belikn la.. buat hadiah.. :)

April 30, 2012 at 8:13 PM

@CikNana: yup..beli2.. jgn x beli..hehe :)

Post a Comment