HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Nov 4, 2011

My Classmate's Wedding.. :)

Assalamualaikum..(^_^)

Now Wawa dah kat umah. Alhamdulillah selamat sampai walaupun banyak halangan yang terpaksa Wawa and adeq kena lalui sebelum sampai. Dengan bas lambat datangnye. Dengan amek penumpang and then macam-macam lah. Dalam bas 12jam. Bayangkan lah. :(

Last week..Wawa attend my classmate wedding. Chinese punye wedding. Bertempatkan di Grand Straits View Hotel, JB. Just simple wedding but very nice decoration and foods. Wawa gerak ngan Farah, Abby, K.pah and Uzair. Gerak before maghrib dalam pukul 6.30 pm walaupun janji pukul 6.00pm. Biasalah kalau perempuan bersiap. hehehe And sampai-sampai sana je terus masuk maghrib. Solat and terus ke tempat kejadian. Ktorg ingat majlis dah stat da. Ropenye ramai lagi yang belum datang. 




Kami selamat tiba dengan jayanya. Buli Uzair suh amekkan gambar. Itu pentingnya lelaki. hehee (^_^)

Sampai je kat muka pintu dewan, ade penyambut tetamu and ade album Hwe Cheng yang sangat AWESOME and lawa. Time tu teruja sangat tengok album tu sampai lupe nak amek gambar album and situasi time tu. Padan muke. huhu Ktorg dapat meja no 20. Sampai-sampai je letak beg and terus ke balkoni luar amek gambar. Hwe Cheng punye tempat 2nd floor. Ciap ade balkoni la kot and sekali dengan decoration yang sangat cantek. :) 







Kami yang suke bergambar. Nak-nak lagi kat bahagian luar ni memang di khaskan untuk bergambar. Siap ade Props yang cantek lagi. Memang cun habis. huhu And adeq Hwe Cheng plak memang sporting. Ciap amekkan gambar kitaorg banyak-banyak gitu. Suke lah. About 1/2 hours kot kitaorg kat luar dah kena masuk coz majlis dah nak mula. Brides dah nak masuk. Malam tu ade 2 pengacara. Sorang cakap Ehinese. Sorang lagi cakap English. huhu Nanti time Wawa, Wawa nak 1 cakap English, 1 cakap Terengganu. Ok x? hehe :P Before brides masuk, parents dorang di bagi bunga api untuk bridesmaids nyalakan. Macam gambar kat bawah. Memang happening coz 1st time Wawa tengok cam2. Maybe chinese nye adat kot. No komen. huhu




Brides masuk ke dewan, disusuli dengan tari menari and then potong kek. And ade ucapan sedikit from parents masing-masing. Kami yang Malay ni tak bangun pun coz dorang ade baca doa dorang. Tapi rasa lain gak la coz tak bangun. Bukan apa takut dorang cakap kita tak respect majlis je. hehehe Da ciap baca doa selamat, makan pun dihidangkan. Masa yang ditunggu-tunggu. Perut masing-masing dah bunyi da. Datang lak Chinese food. Memang perut tak tahan nak makan. Kita makan dulu. huhu


Antara makanan yang sempat di snap. huhu :P Yang paling sedap, desert kat atas tu and makanan yang 1st. Rasa macam tak cukup je. Tamak kan? hehehe Sup sirip ikan yu Wawa malas nak snap. Coz tak sedap + tak kena dengan tekak Wawa. heheh


Second persalinan. cantek Hwe Cheng pakai kaler merah ni. Jelez gitu. huhu Time ni dapat amek gambar coz kebetulan g toilet. Alang-alang terus amek. Nak amek gambar ngan brides, tapi tak sempat. :(

Dah kenyang..kami pun nak balik da. huhu Sebelum balik wajib untuk bergambar kenangan dengan budak-budak kelas. Walaupun tak ramai yang datang tapi tetap happening dengan mulut-mulut kami yang kepochi. hehehe 



Annyeong! Nak balik dah. Kat tangga pun jadi. hehe :)


p/s: besh je tengok org kawen. Bulan 10 sje da attend 2 wedding. huhu

12 comments

November 4, 2011 at 11:12 PM

seronok kn tgk org kawen?

so apa lagi? lets goo kawen kawen. hahah

November 5, 2011 at 8:35 PM

hehehe..jom! :P

November 10, 2011 at 11:09 PM

nyesal lambat datang...macam happening je datang awal..huhu

November 11, 2011 at 1:15 PM

hehhee..a'a..tu la..coz smpai2 tu je ktorg byk bergambar smbl tggu pengantin smpai..hehe

November 14, 2011 at 9:40 PM

tak pernah pergi wedding chinese.. best lah.. :)

November 15, 2011 at 9:22 PM

a'a..besh coz dorg nye ceremony tu mcm laen sket..huhu xpe2..nnt akan tibe mase nye..:)

November 16, 2011 at 7:59 PM

heheh.. samalah kite pun suka bgamba gak.. like ur blog.. kemas n cantek jer.. tak serabut.. salam perkenalan.. ;) hujung tahun ni byk org buat wedding kan.. so mkn pun free.. ehehe

November 16, 2011 at 8:40 PM

kte serupa..hehee thanks eva..salam berkenalan..blog eva pun besh..suke ble bc part lomo tu..huhu :)

November 17, 2011 at 10:45 AM

comey! tu classmate kak wa, kak wa bila nak kawen? hihik

November 17, 2011 at 10:55 AM

hehehe..k.wa lambat g..tggu ha dlu..so..cepat2 la haa kawen ek..hehe :P

November 17, 2011 at 11:07 AM

skrg pergi wedding semakin menyeronokkan kan...sbb leh amek gambar dgn gadget2 yg comel tu... :)

November 17, 2011 at 11:24 AM

hehhe..btol3!! Kadang2 tu tak rasa macam g wedding..coz byk sgt bergmbr..huhu :)

Post a Comment