HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Oct 28, 2011

Update Wedding Puan Ieka Aziz & Jalan-jalan Terengganu

Assalamualaikum..(^_^)

Alhamdulillah..akhirnye blog Wawa dapat bukak secara baiknya. Coz da beberapa hari Wawa tak dapat bukak blog. Tak tau lah kalau virus menyerang ke apa. Tapi naseb baik lah sekarang da dapat bukak n beroperasi dengan jayanya. Tapi seriously Wawa terharu coz ade adeq ni dye post kat FB Wawa yang blog Wawa ni tak leh bukak. Waaaaa...ade jugak orang concern ngn blog ciput Wawa ni. Terima kasih banyak-banyak yang tak terhingga Wawa ucapkan. hehehe  (^_^)

Ok lah..now masanye untuk Wawa update pasal wedding kawan Wawa, Puan Ika Aziz. Dah seminggu da cite ni basi gara-gara blog wat hal, tak dapat nak membebel. huhu  Oklah..macam yang Wawa mention dalam entry lepas..BACA SINI..Wawa and kawan-kawan yang lain attend majlis kawen ika. And ada yang 1st time datang Terengganu and ada yang dah datang before ni. Majlis hari Sabtu, 15hb Oktober 2011. So..kami bergerak dari sini kul1030 malam Jumaat. Perjalanan 9 jam. Memang memenatkan and yang tak boleh tahan nya, kawan Wawa ni asek tanya je "Dah Sampai ke?" and "Lama lagi ke Wa?" tu je ayat dye sepanjang perjalanan. Yelah..biasa balik umah naek flight coz Sarawakian. hehe (^_^)

Sampai je pagi-pagi tu kitaorg kena kacau di orang kurang siuman. Memang situasi yang agak menakutkan. Wawa pun tak tahu kenapa haritu memang ramai sangat orang yang tak siuman kitaorg jumpe. Pikir-pikir balik..SERAM! huhu Tengok..da meleret cerita benda lain da...hehehe Back to story. Majlis stat kul10.30 and sampai-sampai je pihak pengantin perempuan and laki-laki dah ade dalam masjid. Cume tok kadi je belum sampai. So..kitaorg pun ambil la kesempatan bergambar dengan pengantin. hehe

sampai-sampai je masjid terus bergambaq. hehe
macam nak bace doa makan pun ade..
Bergambar dulu sebelum tok kadi datang..
Time yang ditunggu-tunggu..tok kadi da datang..

Time ni dah kat umah Ieka. Sampai-sampai je kat dorang dah berdiri kat depan pintu pagar untuk sambut pengantin lelaki. Actually Wawa, Farah, Abby and K.ai lambat sikit. Tu yang ketinggalan dalam nak berdiri sama-sama. So..tukang amek gambar lah saya. hehe 

Selamat Pengantin Baru.. (^_^)
Yang ni dah masuk second baju da. Gambar Wawa just combine je. Senang cket. Bukan pe banyak sangat gambar. Nanti entry penuh dengan gambar je. hehehe At least ade jugak gambar Wawa ngan Ieka. Amek berkat orang cakap. Bila la turn saya pulak? hehehe (^_^)

terserlah kesengalan budak2 ni..hehe :P

Amek berkat.. :)

*********************************************************************************************

Next event ktorg jalan-jalan sekitar Kuala Terengganu. Berbekalkan kenderaan dari husband Ieka dapat lah kitaorang round Kuala Terengganu tu walaupun tak semua tempat kitorang pergi. Tak sempat sebenarnye. huhu  Pada mulanya macam-macam plan lah yang buat tapi apa kan daya hanya beberapa tempat je yang sempat pergi. Takpe ye kawan-kawan..next time datang lagi ye. hehehe

Sebelah malam kitaorg gerak g Masjid Terapung & Pasar Kedai Payang. Coz macam benda wajib pulak bile datang Terengganu kena kenal Masjid Terapung and g Pasar Kedai Payang. Nanti orang tanya dah pergi ke semua tu..dengan kompident cakap dah. hehehe Tapi tu lah..dapat bawak dorang-dorang ni 2 tempat je. Rasa sedih pulak. hukhuk 

At Masjid Terapung..dorang jadi kecik dlm gmbr..bese lah..tak pandai amek..hehe
Masjid Terapung
At Pasar Kedai Payang..bukan maen semangat lagi tu..huhu
sebelum terhasil gmbr ni kitaorg dah kenakan dorang ni dlu..huhu
Baru Wawa tau yang banyak jugak keychain kat sni..huhu




Maka..berakhirlah perjalanan kami 2 minggu yang lepas. Pergh!! Cite dah basi da. hehehe SO..datanglah ke Terengganu lagi. hehhe Siapa-siapa yang merancang ke Terengganu untuk bercuti..Selamat Bercuti!! :D

4 comments

November 13, 2011 at 11:48 AM

sambil2 g wedding g jalan2 mmg syok! XD

November 14, 2011 at 1:48 PM

hehehe..sambil menyelam minum air.. :)

February 22, 2012 at 1:46 PM

baju pengantin lain dari yg lain kan :)

February 22, 2012 at 1:46 PM

baju pengantin lain dari yg lain kan :)

Post a Comment