HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Oct 8, 2011

Cara Saya Hilangkan Duri Atas Hidung.. :)

Assalamualaikum..(^_^)

Waah!! Lama rasanya Wawa tak update entry. Semalam ade jugak update tp takde lah slot bercerita coz hanya update blog ngan gambar-gambar konvo. CLICK HERE! Wawanye konvo alhamdulillah selamat dijalankan pada 25 September haritu. Hari ahad lagi. huhu So..before sampai hari yang bermakna tu macam-macam persiapan lah yang Wawa kena lakukan antaranya amek jubah, settlekan pembayaran and yang paling penting.. Wawa persiapkan diri Wawa di Wardah Spa. Biasalah 1st time g spa. hehehe Yang tu untuk pastikan hari konvo Wawa nampak bertenaga. And untuk muka pulak ofcoz lah Wawa gune Kryolan. Boleh baca sini.

So..hari ni Wawa nak share apa product yang Wawa rasa berkesan untuk menghilangkan duri atas hidung kite especially for the special day macam konvo. hehhe Mentang-mentang la baru konvo..asyik nak sebut nye. Ngade kan? hehe *abaikan*  Cuba kawan-kawan semua sentuh hidung korang. Macam ade rasa duri-duri ceracak x? Ade? Tak de? Waaa..sape yang xde memang hidung dye besh. huhu Coz tak payah susah2 nak pikir cmne nak cantekkan hidung. So..kat sini Wawa share product yang bagi Wawa ok untuk hilangkan duri-duri hidung. 

1. Biore Cleansing Strips Pore Pack


Ok..ni pilihan 1st Wawa for clean black head or white head. Wawa rasa mostly u olls da familiar with this product kan? And sure sangat-sangat lah yang korang pun guna kan? Product Biore ni memang bagus and berkesan. Tapi kena pakai kerap kali lah baru dye ok. And sekarang pun jarang-jarang je Wawa pakai coz duri-duri hidung da berkurang. Maybe sebab pakai product baru kot.hehehe So..kepada siapa-siapa yang dah pakai and otw nak pakai..Wawa rekomen kan yang ni. Lagipun harga dye boleh lah and dalam 2 ade 10 keping. Berbaloi la. huhu

2. St. Ives Timeless Skin 


For the 2nd product adalah St. Ives Timeless Skin. Product ni actually mask and apa yang membuatkan Wawa suka akan product ni dye akan mem'clear'kan + melembutkan muka kite. Product ni ada kat Watson and Guardian. Harganya dalam lingkungan RM30++. *betolkan jika salah*. Product ni mengandungi mutiara yang mana akan melicinkan dan menghilangkan kotoran yang terdapat pada muka kita and that's why la bile kite pakai kulit akan jadi lembut. hehehe Product ni boleh didapatkan di internet online coz tak sure kat kedai biasa ada jual tak. :)


3. Japan Natural Charcoal Face Pack Facial Mask Masque


Japan Natural Charcoal Face Pack Facial Mask Masque ni product ke 3 yang Wawa suke guna. Product ni datang ni dari Jepun and apa yang silap nye ramai cakap produt ni dari korea. Pada mulanya, Wawa apply pada 1 muka  tapi rasa macam susah and leceh, so..after tu Wawa juz apply di bahagian hidung. Lagi senang. heheh Harga dalam lingkungan RM50 and above coz beli ni pun dah lama kat internet online. U olls boleh search je product ni. Rasanya dah ramai yang jual product ni. Apa yang beshnye pakainye, tak payah nak letak air untuk lekat kan nye tak kira lah pada muka or hisung, Juz apply and tunggu sampai kering. And nanti akan dapat tengok duri-duri yang dikeluarkan. hehe


Selamat Mencuba!!


*Maaf jika information yang diberikan tidak menarik. Juz my review*

8 comments

October 9, 2011 at 5:32 PM

menarik =)

October 9, 2011 at 9:00 PM

terima kasih.. :)

October 10, 2011 at 3:47 PM

patutlah manis je tuan punya blog :)

October 10, 2011 at 4:13 PM

@ Mama Gee : huhu..xdela.. :) mekaseh.. :)

February 19, 2012 at 5:13 AM

cik N bli at store daiso.. rm5.. huhu

June 12, 2012 at 3:19 PM

@✿ CIK N ✿: yeke? ala..ruginye dulu beli bukan maen mahal lg..kat daiso RM5 je..xaci..huhu :P

December 31, 2012 at 4:11 PM

Hah? sampai rm50? Tengok review semua bawah rm10.

December 31, 2012 at 8:05 PM

@Mish Apple : huhu..tu hrga dulu dear..tym sy bli kat internet tahun 2011 dulu2.. skrg bukan setakat RM10..RM5 pun dah boleh dpt kat daiso..huhu

Post a Comment