HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Aug 24, 2011

Foundation Untuk Men'Flawless'kan Muka Di Pagi Raya.. :)

Assalamualaikum..(^_^)

Waa..tajuk bukan maen panjang lagi kali nie. huhu Alhamdulillah..harini merupakan hari ke-24 kita semua berpose. Dan bersyukur kita dapat menikmati bulan Ramadhan ni dengan penuh keberkatan. Tinggal beberapa hari je lagi kita akan meninggalkan Ramadhan and pastinye Syawal pun menjelma. Mcm mn persiapan u olls semua? Baju dah? Kuih da? Kasut da? Wawa tahun ni semuanye bersederhana. Tapi xpela yang penting semuanya cukup. :) 

Ok lah malam ni Wawa nak kongsi ngan u olls semua 3 jenis foundation yang mana bagus bagi Wawa and memang Wawa guna fundation nie untuk majlis tertentu or kuar jalan-jalan. Lebih-lebih lagi time raya ni kan. So, u olls boleh lah try and pakai time raya nanti. Kompem u olls nampak cantik di pagi raya nan indah. Chewah!! hehhe :D Let's review the best foundation i use. 

1. Kryolan Tv Paint Stick.

Kryolan Tv Paint Stick. :)
1st foundation yang biasa Wawa guna adalah Kryolan Tv Paint Stick. Foundation ni actually adeq Wawa yang beli tapi Wawa suke. So, tumpang sekaki lah pakai. hehehe Wawa paling suke yang ni coz kryolan ni tak melekit and tak berminyak (for me lah). Kebiasaannya Wawa akan pakai bila ade function such as dinner. Coz bila pakai yang ni ianya akan kasi muke kita nampak lebih flawless and yang paling penting, bila amek gambar ianya akan kasi gambar nampak cantek. hehehe *prasan je* :P  Lagipun yang ni memang professional punye makeup. Even makeup artist ke mak andam ke pun gune yang ni. huhu Kryolan Stick ni sesuai untuk sape-sape yang ade masalah kulit kering. Coz ingredient kryolan ni ada oil + vitamin E + natural waxes + color pigment yang dibenarkan. And for sure ianya HALAL. :) So..boleh lah u olls try pulak ye.. (^_^) 

2. Maybelline Clear Smooth Minerals BB Cream 

Maybelline Clear Smooth Minerals BB Cream
BB Cream dari Maybelline ni pun foundation no 2 Wawa suke gne.Rasanya u olls kat luar sana pun ada yang gune BB Cream ni gak kan? hehe  Biasanya Wawa gune time nak kuar jenjalan and dat time Wawa nak rushing. huhu Wawa pun xtau kenapa bile time cam2 Wawa akan pakai BB ni. Erm..maybe senang kot. And lagi 1 BB Cream ni tak melekit walaupun time berpeluh (yakni time rushing). Klau orang laen Wawa tak tau lah macam mana. Yang paling besh coz senang nak bawak g mn2 and 1 lagi sebab BB ni kecik. So..senang lah nak letak dalam beg Wawa yang sememangnye kecik. huhu 

3. Misline Professional BB Wonder Cream.

Misline Professional BB Wonder Cream.
Ok..now sampai foundation yang terakhir - Misline Professional BB Wonder Cream. Harga tak sure plak berapa. Actually, yang ni adeq Wawa yang punye. Tapi Wawa pkai jugak lah kadang-kadang tu. Wawa kureng cket pakai yang nie coz klau kite pakai terlebih banyak, ia akan kasi muka Wawa macam minyak sikit tapi BB ni ok. Besh pakai. Erm..maybe tak berapa sesuai kot ngan Wawa. Tapi Wawa pakai je.hehe BB cream ni lebih kurang yang macam Maybelline tu. Tapi colour dye lebih light cket and kasi kulit kite lembut bila pakai. Haaa..yang tu besh tu. Tu yang kulit adeq Wawa gebu semacam je. huhu So..kepada sape yang nak cube boleh lah search BB ni. And 1 lagi, yang ni Korea punye product. Siapa yang hantu korea boleh lah cube. hehehe :D


Korang pulak pakai foundation yang jenis camne? Boleh Wawa tahu? (^_^)


p/s: 6 hari lagi.. 

15 comments

Anonymous
August 24, 2011 at 11:40 PM

agak-agak kat tganu kat mana ada jual yer wawa?=)

August 25, 2011 at 6:14 AM

wah syok leh share ngn adik

lya pakai bb cream maybelline

August 25, 2011 at 6:35 AM

Nice blog, if you want we could follow each other, let me know if you follow my blog and I will surely follow back ! Kisses

Fashion and Cookies

August 25, 2011 at 10:43 AM

maybelline ngan loreal jer ....nak janji muka x rosak ngeeee

August 25, 2011 at 12:11 PM

@anonymous : Kat terengganu Maybelline tu ade..kat watson.. :)

August 25, 2011 at 12:11 PM

@Lyaa : huhu..besh kn? :)

August 25, 2011 at 12:11 PM

@Vale : Ok dear.. :D

August 25, 2011 at 12:12 PM

@lady Yuna : heheh..btol3!! pakai mana yang sesuai ngn kulit muke kite.. :)

August 25, 2011 at 3:13 PM

mak andam suka guna yg kryolan tu kan..huhuu..

August 25, 2011 at 4:40 PM

I'm really keen to try B.B creams and see if they live up to their reputation. You have such a cute blog header by the way :). Check out my new blog if you can. It's a fashion and lifestyle blog where I mix vintage and high street finds. Maybe we could follow each other? Ciao for now :D x

August 25, 2011 at 8:29 PM

@アヌム ちゃん : yup..mak andam suke gne yg ni..huhu

August 25, 2011 at 8:41 PM

@Daisy : yup dear..u should it try.. :) thank u Daisy..your header also beautiful.. I already follow u.. (^_^)

August 25, 2011 at 9:56 PM

pakai bb maybelline ! hehehehe

August 25, 2011 at 10:13 PM

@Nzyrahun : hehe..bb maybelline untuk semua.. :)

Post a Comment