HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Apr 14, 2011

Minyak Kelapa Dara? Dara Ke Minyak Tu? :D

Assalamualaikum... (^_^)

Hari nie Wawa agak busy cket. Coz class sampai petang and tengahari tadi g anta barang yang customer beli. So, agak terhad masa. Tapi nasib baek lah class Wawa start kul3.30 and ada masa untuk makan + solat zohor + berinternet..hehhe Tadi tengahari tadi duk cite ngan Mr.Hubby tentang blogging. Wawa cakap kat Mr.Hubby yang sekarang ni Wawa dah minat untuk berblog and boleh dikatakan selalu pikir " harinie nak cite pe ye kat blog"..huhu Sampai macam tu sekali. Ish3!! :D Maybe sebab Wawa baru dapat nikmat berblogging kot walaupun before ni da banyak da blog yang Wawa ade tapi tak pernah kekal. huhu 

Erm..cukup yang tu untuk mukadimah. Nantikan ntah apa lah yang Wawa lalutkan lagi. huhu Oklah..actually entry kali ni jugak adalah untuk niat berkongsi dan sekaligus untuk membuat promotion keatas perkara yang sekarang tengah HOT + GLAMOR nie..huhu Coz boleh dikatakan setiap blog yang Wawa tengok dok promosikan + bercerita pasal benda alah ni. Semua kawan-kawan macam dah tau je? Ala...tak besh lah nak cite. Tapi takpelah apa salahnye kite berkongsi apa yang kita tahu kan? Sharing is caring..rite? hehehe

VCO ni lah yang Wawa makan + sapu.. (^_^)


Kawan-kawan ofcoz da tau apa kan Minyak Kelapa Dara rite? Ala...VCO.. Virgin Coconut Oil tu? Wah..bukan maen lagi angguk kepala tau ek..huhu Ok lah..sebenarnye Wawa adalah pengguna kepada product ni. Yup..betol. Tak tipu pun. Ni adalah 1st tyme Wawa pakai. Wawa dapatkan VCO ni dari adeq comey kite iaitu IRINE NADIA..Wawa beli dari dye. Coz before ni Prof. Wawa dah bercerita pasal VCO ni. Tapi kitaorg wat bodoh je. Tak ambil tahu pun apa yang dia cakap. Last-last Wawa tengok review yang adeq irine buat kat blog dye pasal VCO ni. So, benda ni macam menarik. Wawa pun beli la 1. :D


Kebaikan guna VCO..(^_^)


VCO @ Minyak Kelapa Dara dari pandangan Wawa setelah guna 3 minggu :

  • Menjimatkan tenaga. it's mean VCO ni konsep dye 2 in 1. Wawa boleh makan + sapu minyak VCO ni kat muka before tido. Nyaman! =)
  • Bangun pagi-pagi kulit muka akan jadi lembut persis baby. Lembut dan bila pegang je, secara automatik akan cakap macam ni.. "Eeee...lembutnye kulit kite".. hehehe (^_^)
  • Senang untuk diuruskan. VCO ni dalam capsul. So, senang lah untuk makan coz juz telan dan bagi untuk sapu malam tu, Wawa juz cucuk ngan peniti and pakai kat muka. Easy rite? :D
  • Last but not least, Wawa rasa VCO nie memang berbaloi-baloi untuk dimiliki coz murah je. RM39.90 only. Kalau yang laen kita boleh beli.. takkan lah barang yang berkhasiat kite tak nak kan? So, Wawa hanya belanjakan RM39.90 je untuk dapatkan VCO ni..murah x?
Ok kat sini Wawa sertakan sekali info + khasiatnya Minyak Kelapa Dara @ VCO dari Catalyst... :D



Kajian ke atas minyak kelapa dara telah dilakukan oleh pakar-pakar negara Barat sejak awal tahun 1930 an lagi. Kebanyakan kajian dilakukan ke atas penduduk di Kepualauan Pasifik di mana kelapa menjadi sebahagian besar pemakanan harian. Pakar-pakar tersebut merumuskan bahawa suatu kandungan yang terdapat dalam kelapa yang dipanggil lemak tepu dapat memberi pelbagai kesan positif ke atas kesihatan manusia. Sebab itulah penduduk Kepulauan Pasifik begitu sihat dan mempunyai kadar berat badan ketinggian yang begitu baik. Mereka juga didapati tidak mengalami penyakit kronik seperti jantung atau kanser.


Jadi apakah sebenarnya minyak kelapa dara? Minyak kelapa dara adalah minyak yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia di mana struktur asal dalamnnya dapat dikekalkan seasli aslinya. Berbanding dengan minyak kelapa biasa di mana haba dan kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamannya berubah membawa kepada kemudaratan apabila manusia memakannya.

Fungsi&Khasiat VIRGIN COCONUT OIL(VCO) keluaran Catalyst :


Untuk kegunaan luaran : 

1 . Dapat membantu mengurangkan berat badan .

2 . Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar

3 . Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit

4. Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama

5. Mengatasi masalah kulit berminyak



Untuk kegunaan dalaman :

1 . Mencegah risiko penyakit jantung&kadar kolestrol yg tinggi

2 . Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino

3 . Melegakan pernafasan

4 . Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil

5 . Mengurangkan keadaan mudah lapar

6. Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon

7. Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri

Kepada kawan-kawan yang belum lagi mencuba dan ingin mencuba..jangan ragu-ragu. Berbaloi-baloi dan berkualiti. 

So, kepada kawan-kawan yang berminat boleh lah membuat tempahan dengan Wawa ye hanya RM39.90.  Kawan-kawan yang berminat boleh lah emailkan kat aireen1503@gmail.com.. Selamat Mencuba!! :D 

5 comments

April 18, 2011 at 8:55 PM

hi wawa. what i gonna say is we have same nickname + same dad's name!
what the coincident! ahaxs~
i dont know ur real name, and u also dont know my name kot, but not to say lots, wawa is a nice name kot. so we should be thankful,kan? hihi~
nice to know u. =)

April 18, 2011 at 10:52 PM

wow!! really?? so excited!! huhu
yaya..ofcoz wawa is nice name. :)
nice to know u too dear.. (^_^)

April 19, 2011 at 1:03 AM

yup.
anyway, goodluck with ur finals. (eventho i dont know either u dah final or not)
=)

May 1, 2011 at 8:02 AM

thank u so much dear. i da final year dah.. tggl 1 week before abiz.. :)

Anonymous
April 20, 2012 at 9:12 PM

Saya nak tny,,,bila sapu kat muka before tidor,,,mean xyah basuh sampai pagi k?or sapu kat muka kejap,lepas tu basuh?basuh ngan air k ngan sabun cuci muka?tq wawa

Post a Comment