HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Mar 25, 2011

Cuti-cuti + Field Works : Punggai - Desaru

Assalamualaikum...


Hari ni hari ke-2 pesta konvo UTM. Ni pun baru balik dari pesta konvo. Semalam tak sempat nak pergi. Act, tadi tak plan pun nak g pesta konvo..tapi tak tau nak watpe pas makan kat KFC, tu yang ajak Mr.Hubby g pesta konvo. Masih benda yang sama macam pesta konvo yang lepas. Cuma banyak giler makan + jual2 coz ada festival inovasi + TV3 ada..klau tak, kecik je kot. hehehe


18-20 March yang lepas, Wawa ade trip ke Desaru. Ni program class. Krenye field work subject la. Ktorg tido di 1 chalet pakcik ni kat Punggai. And yang pastinye chalet pakcik ni dekat dengan pantai. Memang syok habiz r. Ktorg bertolak ke Punggai petang jumaat around 3pm and sampai kat sana dalam kul 5 pm. Coz perasaan teruja yang amat, kitaorg sampai-sampai je..terus maen layang-layang. Baju pun tak sempat nak tukar lagi. huhu..










Da penat maen layang-layang kat pantai, time untuk makan!! So, malam tu kitaorg BBQ ayam. Yang pastinye di SPONSOR oleh our lecturer..baek kan beliau? :) Setiap ahli dalam class kitarog bekerjasama untuk siapkan makan malam. Setiap orang ada tugasan. Memang nampak happening giler!! Besh!! :)



Pas abiz je BBQ nie, class Wawa wat surprise party untuk besday Wawa & kawan2 yang bulan 3. Memang tak sangka langsung yang dorang nak sambut. Terharu pun ada..huhu B4 tu, macam-macam la gtau yang kitaorg kne wat. Tapi nsb la semua tu tipu je..hehehe Pape pun.. mekaceh tak terhingga kepada semua yang terlibat...mekaceh kek tu ye.. :)





*****************************************************************


Keesokan harinye, kami da mulakan field work yang mana kami kena interview orang kampung pasal pembangunan tanah. Dah nama budak tanah kan..so, tak lari dari pasal tanah la..huhu Wawa & group kena kat Kg. Punggai. Kitaorg kena interview pemilik tanah. So, berjalan lah kami dari 1 rumah ke 1 rumah. Penat! Fuhhh...huhu 






Sebelah malam kitaorg wat BBQ lagi. Tapi kali ni Ikan + Kerang. Memang besh. Coz banyak boleh makan. Memang kenyang giler2. Pas abiz makan, kitaorg maen game kerusi beracun & juga true and dare.. Memang happening abz coz macam-macam gelagak yang coursemate Wawa tunjuk kan. Macam-macam yang dorang kne wat..sian pun ade..huhu






****************************************************************
Pagi-pagi lagi da berciap-ciap nak balik UTM. Semalam b4 tdo da pack dah barang sikit-sikit. So, kul12 nanti bas akan datang. Before tu kitaorg ade presentation pasal field work yang kitaorg buat. Dr. Ismail nak tengok apa yang kitarog dapat. Group Wawa hentam je..hehehe So, da nak balik da...
Jom amek barang letak dalam bas. Bergambar kenangan dulu coz tak tahu bile dapat datang lagi.. :(








p/s: gedik bahasakn diri Wawa...huhu :)

2 comments

February 22, 2012 at 1:35 PM

suka tengok gambar2..santek2...
:)

June 13, 2012 at 8:15 PM

@QasehnyaRania: hehe..mekaceh rania.. :)

Post a Comment