HOME DASHBOARD ABOUT TRAVEL FOOD EXCHANGE

Jan 26, 2011

Memory of Beijing..Permulaan Kami..


Assalamualaikum...

Akhirnye blog hupdate jugak setelah lamenye aku tak hupdate kan blog aku ni..bukan tak nak hupdate..cume mood untuk hupdate blog tu takde..takde FEEL org kate..huhu bukak blog pun jarang-jarang..nak cakap aku ni bz buat PSM..takde lak..tak gerak-gerak pun ade lah..huhu 

Masuk minggu nie..dah 2 minggu aku tinggalkan Kota Beijing yang mana bile malam penuh dengan bangunan yang bercahaya.. OK...dah nampak da point kat situ aku nak bercerita pasal ape malam ni?? haaaa...mesti nak tau kan? Angguk lah... *sambil angguk-angguk*...hehehe OK lah..untuk entry kali ini aku akan update ngan honeymoon..eh..honeymoon lak..tercilap lak..hehe Vacation dengan budak clas aku..ni kali ke 3 aku ke luar negara setelah ke Singapore sebanyak 2 kali..kalau tak tau..baca sini ek.. (^_^)

Dear Blog..Hari Pertama...

03.01.2011 merupakan tarikh dimana vacation 4SGT bermula..budak-budak u aku yang lain sibuk-sibuk nak g clas untuk semester baru..tapi kami g bercuti..amat bertuah gitu..hehehe Seramai 23 orang dengan 3 lecturer kami berangkat ke LCCT jam 10pm malam sebelumnya.. Kitaorg smpai kat LCCT jam 3am..ngah syok2 tidor tup tup da smpai..tak sempat air liur nak meleleh tau..huhu kitaorg kat LCCT selama 5 jam before masuk flight coz flight ktorg 0830 am tapi ke check in before kul8..

                                                           menunggu flight ngn sabar..huhu

muke keriangan.. :D

********************************************************************************************

DALAM FLIGHT SELAMA 5 JAM... HEHEHE

tengok gambar jela ye..mls plak nak bercerita coz aku banyak tido, makan and berjalan-jalan..hehe

makan tyme...perut berlagu dangdut...huhu

bukan sy punye..kawan sy punye..hehehe

tido untuk tambah tenaga..huhu


**********************************************************************************

Setelah 5 jam dalam flight..akhirnye kitaorg sampai di Tianjin Airport. Perkara yang pertama dalam pikiran aku...MACAM TAK PERCAYA!!! ofcoz la macam tak percaya...tapi tu lah ketentuan Tuhan..perkara yang tak pernah aku sangka dan jangka berlaku..huhu.. What a wonderful life!! hehehe :D

Apa yang teruja kan kami semua adalah keadaan yang sangat sejuk..suhu pada hari tu -2° kot...bayangkanlah  ..bayangkanlah...bayangkanlah... owh..da bayangkan ke? hehehe ... bayangkan lah...asap kuar dari mulut...mau nye tak teruja..bila ingat balik telatah kitaorg tyme tu..rase cam jakun lak..tapi ade aku kesah..syok tu..n pengalaman yang tak akan aku lupakan..chewaaahhh..hehehe 


menunggu beg masing-masing...

kat Tianjin Airport...

kat luar Tianjin Airport..teruja seyh!! :P

masing-masing excited rite? tak tahan Ika Lola wat asap kuar..hehehe

bawak beg cam tak nak balik setahun kan? huhu

After selesai semua urusan kat Airport Tianjin..kitaorg di jemput oleh agent kitaorg iaitu Mr. Liu. Mr.Liu ini memang org sana dan apa yang best..Mr.Liu ini tau cakap Bahasa Indonesia coz dye memang belajar dan di ajar untuk senang communicate dengan tourist macam kami.. And yang pastinye orang sana belajar Bahasa Indonesia n BUKAN nye BAHASA MELAYU!!! Aci ke tak? Tak aci kan? hehehe tapi xpela...sekurang-kurangnye dorg belajar dan dapat berkomunikasi dengan baik.. (^_^)

Mr.Liu..

Dari Kota Tianjin ke Kota Beijing mengambil masa 1 jam untuk sampai..so dalam perjalanan tu..sempat lagi la kalau nak tido..aishh...tido lagi..dalam flight td bukan da banyak tido ke? hehhe Sepanjang perjalanan kitaorg tu..aku dapat tengok yang pokok-pokok ofcoz tak de daun..yang tinggal batang pokok, dahan pokok dan akar pokok je..hehe... Dan yang pastinye sungai-sungai semua beku..freeze..memang teruja r..huhu Before sampai tu, kitaorg singgah satu kawasan rehat la kot untuk solat..coz kat Tianjin Airport takde surau. So, kitaorg diberi 10minit untuk solat dan yang pastinye kitaorg tak dapat nak solat coz tak sempat dan yang pastinya AIR KAT SITU SEJUK GILER KOT!!! hambik kau..HURUF BESAU gitu...heheh tu menandakan airnye yang terlalu sejuk..hehehe

pokok tinggal batang, dahan n ranting..huhu

semua da jadi ais..huhu

Ok..sekarang kita bergerak menuju ke hotel pertama  yang kita nak tido ni..eh..np kita lak..kitaorg nak tdo..huhu Hotel ni nama Wanfujing Hotel.. After da check in semua..letak-letak barang..kitaorg pun plan nak turun jalan-jalan nak tengok ape ade kat kawasan tu.. Apa yang best kat hotel ini..dye dekat dengan Wanfujing Street..kat kawasan ini penuh dengan kedai-kedai branded seperti PRADA, FOREVER 21, GUCCI, MNG,  dan banyak lagi la..coz semuanya branded shop punye dan yang pastinye banyak giler kot discount..excited gler.. Lupe nak gtau..kitaorg jalan dalam suhu -10 malam tu ye.. betapa sejuk nye..asap kuar mulut!! hehehe So, jom kita jalan-jalan tengok pemandangan malam kat sini ye..

warna-warni malam..

pemandangan malam..

at Wanfujing Street.. :D

P.E.A.C.E!!

patung pun jadi la..huhu

kanak-kanak kilat kesejukan..cian kamu ye..hehehe

Aik? da abz da jalan-jalan? ala...sekejap nye..huhu tak leh lama-lama..bukan pe..kitaorg da lama da jalan..da sejuk nak beku da ni..So, sekarang..da nak balik da..lagi pun..sekarang da  kul11 malam dan pagi -pagi esok kena bangun awal-awal..kul7 da nak gerak g sarapan..pastu baru g Forbidden City, Foot Massage, pastu makan lagi..and makan lagi..hehe So..stay tuned!! sok kite jalan-jalan lagi pusing Beijing ok? Jumpe esok...hehehe (^_^)

2 comments

February 16, 2012 at 6:59 PM

best tak g beijing? hehe

February 22, 2012 at 1:31 PM

dalam byk2 tuh awak paling comel kan ;)

cam best je ;)

Post a Comment